Kvalitet og innovasjon i mer enn 60 år

Det startet med sykkeldekk i i Taiwan i 1962. I dag er KENDA representert i alle verdensdeler med moderne fabrikker som produserer kvalitetsdekk for de fleste fremkomstmidler fra sykler, hengere og golfbiler til person- og lastebiler.

Historien

Den første KENDA-fabrikken ble etablert i Yuan-Lin i Taiwan på slutten av 1950-tallet. I 1962 startet selskapet opp produksjonen av noe det asiatiske markedet virkelig trengte på den tiden, nemlig sykkeldekk. I 1970 begynte fabrikken med produksjon av motorsykkel og scooterdekk. Deretter fulgte dekk for plenklippere, campingvogner og golfbiler. I 1999 ble et gedigent produksjonsanlegg i Kunshan i  Kina etablert og i 2001 startet KENDA med produksjon av personbildekk. Deretter har det gått slag i slag, og KENDA er i dag en verdensomspennende kvalitetsleverandør av dekk til de fleste typer fremskomstmidler, fra sykler, campinvogner og golfbiler til person- og lastebiler. Selskapet har i dag fabrikker i Taiwan, Kina, Indonesia og Vietnam samt tekniske utviklingsanlegg og samarbeidsdistributører i USA og Europa.

Innovasjon

Gjennom sin historie som produsent av spesialdekk til sykler, motorsykler og spesialkjøretøyer, har KENDA utviklet en unik og innovativ kultur for nytenkning innen dekkteknologi og -produksjon. Dette kommer i dag sluttkundene til gode i form av dekk til personbiler og nyttekjøretøy med godt mønsterdesign, høy kvalitet og gode kjøreegenskaper.

Vil du bli forhandler?

Bildeleksperten AS er hovedimportør for KENDA personbildekk i Norge, og nå søker vi forhandlere over hele landet. Vi har topp moderne dekkserviceanlegg i Drammen og Kongsberg, og har i flere år vært en betydelig dekkforhandler i Buskerud og på Østlandet. Nå vil vi gjerne at flere norske bilister skal oppdage KENDA-kvaliteteten. Vil du bli med på laget?